Reglament

REGLAMENT DE LA 2ª CURSA I PEDALADA BTT L’ARBOÇ

Article 1: CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ.

· Per poder participar a la 2ª Cursa i Pedalada BTT l’Arboç 2019 s’ha d’estar inscrit i la persona inscrita recomanem que tingui com a mínim 12 anys per fer el circuit curt i 16 anys pel circuit llarg.

El pare/mare o tutor legal haurà de signar una autorització de participació pels menors d’edat.  L’organització avisa de les edats que creiem recomanables per a cada circuit i que el pare/mare o tutor legal és l’únic responsable de la participació del menor que té a càrrec a la 2ª Cursa i Pedalada BTT l’Arboç 2019.

· És condició indispensable l’acceptació del present reglament per a participar a la prova.

· L’ús del casc és OBLIGATORI en tot el recorregut dels 2 circuits. No portar el casc serà motiu de desqualificació.

-El canvi de distància està permès fins a 30' abans de la sortida. No està permès el canvi de distància durant la competició. En cas d'abanament preguem comunicar-ho a l'organització.·

· Informem que hi han punts de control de pas dels corredors, on el controlador apuntarà els dorsals de tots els ciclistes quan passin pel seu punt. Els punts estan escollits tàcticament per l’organització. Si algun corredor dels guanyadors no ha passat per tots els punts de control, serà motiu de desqualificació.

· És obligatori recollir el dorsal per participar a la Cursa  i tenir dret a avituallaments i serveis que ofereixi l’organització.

·La Cursa i Pedalada està limitada a 400 participants entre les dos modalitats.

·L’organització es reserva el dret de modificar o canviar elements de la bossa del corredor  per causes alienes a la pròpia organització i la modificació de quelcom article del present reglament. Qualsevol cas que es presenti no previst en aquest reglament, serà resolt pel comitè organitzador.

Article 2: RECORREGUTS.

  1. Hi ha 2 circuits. Un de 22KM i un altre de 38KM.
  2. Els tracks han estat prèviament penjats a la web d’athleticevents, i les xarxes socials del Club Esportiu l’Arboç, i la pàgina BTT l’Arboç, entre d’altres.Els circuits d’enguany són pràcticament idèntics als de l’edició anterior 2018, ampliant mínimament cada track. Us compartim els tracks de l’edició 2018. En breu penjarem els d’aquesta edició 2019.

TRACKS 2018

Track circuit curt 21km: ( de dificultat fàcil i no és tècnic )

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/btt-larboc-21k-curt-31282004

Track circuit llarg 33km:

( fins km 15 plà i ràpid. Del 16 al 33, molt trencacames, alguna baixada tècnica i corriols )

https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/btt-larboc-33k-llarg-31278353

TRACKS 2019

Els penjarem molt aviat. Hem fet una ampliació que esperem que us agradi.

Estem esperant aprovació dels forestals. Disculpeu les molèsties.

c. El circuit de 36Km,és una ampliació del de 22Km. Els punts on es separen i es tornen a ajuntar, estarà degudament senyalitzat.

d. IMPORTANT: Cap dels 2 circuits té la circulació de vehicles a motor restringida, per tant, és responsabilitat dels participants fer ús de les normes del codi de circulació en tot moment. L’organització ha previst voluntaris per més de 60 punts del circuit per vetllar per la seguretat dels ciclistes.

e. PUNTS DE CONTROL:l’organització es reserva el dret de col·locar controls de pas on ho cregui necessari, sense comunicar als participants ni la quantitat ni la posició d’aquests controls.

f. L’organització es reserva el dret de modificar el recorregut i fer les modificacions que cregui necessàries, així com la suspensió de la prova si per causes de força major no es pot dur a terme.

Article 3. HORARIS.

El Poliesportiu Municipal de l’Arboçserà el Punt de Recollida de Dorsals, entrega de bosses del corredor, realització de les últimes inscripcions presencials, i vestuaris i dutxes. ( Plaçade Catalunya )

RECOLLIDA DE DORSALS I ÚLTIMES INSCRIPIONS PRESENCIALS
- Dissabtedia 14 de les 17:00h a les 20:30h ( recomanem venir dissabte )

- Diumenge de les 07:45ha les 09:00h. NO ENTREGAREM DORSALS A PARTIR DE LES 09:00h.

Realitzarem inscripcions presencials en els horaris anteriorment descrits. En cas que quedin dorsals disponibles realitzarem també inscripcions el mateix dia de la cursa fins exhaurir-los.NO REALITZAREM INSCRIPCIONS MÉS TARD DE LES 08:30h del mateix diumenge!!!La nit del dissabte informarem quants dorsals queden pel mateixdia la prova.L’elecció de la talla de samarreta pels inscrits d’última hora anirà en funció de l’stock disponible en aquellmoment.SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK BTT L’ARBOÇ ( @BTTlarboc ). Aquí informarem dels dorsals disponibles.

SORTIDA DE LA CURSA:

  • A les 09:30h primer sortiran les bicicletes elèctriques.
  • A les 09:40h sortida conjunta de la resta de participants. Sortida conjunta de la cursa curta i llarga.

IMPORTANT: la sortida és controlada, neutralitzada per la Policia Local. Darrere aniran tres motos de enduro. La competició s’iniciarà a partir de passar pel pont de la via del tren, al KM 1,1. Un cop els llums de la Policia Local s’apaguin, serà el moment d’inici real de la competició, sent les motos les que obrin el pas dels ciclistes.

TEMPS MÀXIM PER A REALITZAR LA PROVA: 3 hores i 30 minuts. Passat aquest temps, la Policia Local obrirà el pas normal de vehicles en el seu pas per la nacional, al KM 21 de la curta i KM 35 de la llarga. A la mateixa vegada que els voluntaris tornaran ja al punt de sortida, donant per finalitzada la cursa. A partir d’aquest moment la responsabilitat total és del ciclista.

Article 4. RETIRADES I EMERGÈNCIES.

a. Els participants hauran d’alertar al punt de control o avituallament més proper qualsevol tipus d’accident.

b. Si un participant es fa mal o es troba indisposat, els altres participants estan obligats a socorre’l i ajudar-lo.

c. Es recomanable tenir el telèfon de l’organització 640556351  /  667520795 memoritzat al mòbil per qualsevol incidència durant la CURSA. 

d. ÉS OBLIGATORI TRUCAR AL 640556351 PER ACTIVAR LA CADENA DE SOCORS I A POSTEORI SE US INFORMARÀ A QUINS CENTRES MÈDICS PODEU ANAR A SER ATESOS I CONCERTATS PER L’ASSEGURANÇA DE LA CURSA.

En cas que un corredor vagi a un centre mèdic per compta pròpia sense avisar a l’organització trucant al 640556351, la despesa anirà a càrrec del participant.

L’assegurança de la cursa té concertats uns centres mèdics propers específics i SEMPRE S’HA D’ANAR AMB UN PARTE D’ACCIDENTS QUE FACILITA L’ORGANITZACIÓ UN COP S’AVISA I S’ALERTA I S’ACTIVA L’ATENCIÓ MÈDICA.

e. En cas d’emergència en zones on no hi ha cobertura o un cas molt greu, trucar directament al 112 i després avisar a l’organització.

Article 5. DESQUALIFICACIONS.

- No socórrer a un participant que ho necessiti, serà motiu de desqualificació.

- No preservar el medi natural, llençant-hi escombraries o ocasionant desperfectes voluntaris serà motiu de desqualificació.

- No passar pels punts de control, serà motiu de desqualificació.

Article 6. ASSEGURANÇA.

a. L’organització, declina tota responsabilitat pels perjudicis que els participants o els seus acompanyants puguin patir i/o ocasionar abans, durant i després de la cursa.

b. Segons la legislació vigent, l’organització tindrà una assegurança de responsabilitat civil i d’accidents pel dia de la prova i uns serveis mèdics a disposició dels participants.

Article 7. TROFEUS I PREMIS.

  • Trofeu als 3 primers classificats i les 3 primeres classificades de la general, dels circuits de 22Km i 36Km. Queden exclosos els participants que porten bicicleta elèctrica.
  • Trofeus pels corredors locals: trofeu als 3 primers classificats i les 3 primeres classificades locals, dels 2 circuits. Aquestos són acumulatius.
  • Categoria E-bike:

Trofeu pels 3 primers classificats de la general del circuit de 33km, independentment de si és home o dona.

Trofeu als 3 primers classificats locals, que portin e-bike. Aquestos són acumulatius.

Només hi ha trofeu per les e-bikes al circuit llarg.

  • Trofeus pel 1r de categoria: M/F Sub21, M20/F20, M30/F30, M40/F40, M50/F50, M60/F60. A les 2 curses.

Article 8. DRETS D’IMATGE.

a. Els participants, cedeixen de manera expressa a l’organització, sense límit temporal, el dret a reproduir la seva imatge en qualsevol tipus de reportatge o fotografia.

b. Les dades de cada participant seran incorporades a un fitxer del Club Esportiu l’Arboç, entitat que porta tota la gestió de la cursa, col.laborant en l’organització de l’esdeveniment, creat amb la finalitat d’informar sobre l’organització d’activitats esportives i/o enviament d’informació.

c. Els participants apareixeran en un llistat públic, on només apareixerà el seu nom, cognoms i club al que pertanyen si s’escau.